Bloggen
Bloggen

Verdien geld met teksten schrijven

Niet alleen met spaarprogramma’s en onderzoekspanels kun je wat geld bijverdienen per maand, er zijn ook nog andere manieren, zoals teksten schrijven. Je hoeft echt geen nr.1 tekstschrijver te zijn, maar een goede beheersing van het Nederlands is wel een must. Schrijven in bijvoorbeeld Engels kan je inkomsten verhogen, maar dan moet je wel beschikken over een goede basis van het Engels.

Je eigen website

Wat dacht je van het maken van een website? Kies een goed onderwerp met een domeinnaam waar veel op gezocht wordt.
Zet er enkele teksten op en plaats Adsense (google). Met Adsense kun je een aardig inkomen opbouwen. Meestal krijg je maar €0,01-€0,02 per klik maar dit kan oplopen tot een €1 of zelfs meer per klik. Hoe meer bezoekers je op je pagina krijgt, hoe meer er geklikt wordt en daar draait het allemaal om. Met teksten alleen krijg je geen inkomsten, maar met Adsense en affiliates kan je wel inkomsten krijgen. Wees creatief!

Wederom, hoe meer sites hoe beter. Het enige wat je hoeft te doen is een webhost te zoeken. Het beste is er een waar je meerdere domeinnamen op kan zetten. Bedenk van tevoren al het onderwerp, domeinnaam en schrijf wat paginateksten. Vraag de domeinnaam aan, koppel die aan de webhost en download WordPress. Als dit alles gedaan is, kies in WordPress het thema, verander de layout naar je eigen smaak en begin met schrijven! Als je 1 pagina af hebt, voeg dan de Adsense code toe zodat je een advertentie creëert.

Hieronder vind je enkele webhosts waar je ook domeinnamen kunt aanvragen. Je hoeft niet speciaal bij je webhost de domeinnaam af te nemen, dat mag ook bij een ander. Kijk, vergelijk en meld je aan!

TransIP

Your Hosting:
WordPress in een paar klikken online!

Argeweb:

Teksten bij Foobie

Foobie is een site waar je eigen geschreven teksten kun plaatsen. Deze teksten kunnen over van alles en nog wat gaan. Schrijf je graag over reizen of over bijvoorbeeld recepten? Dan is Foobie misschien iets voor jou. Je mag zelf kiezen waar je over schrijft. Je kunt op je pagina’s een Adsense code plaatsen, waardoor je geld kan genereren met je teksten. Hier geld het principe ook: hoe meer bezoekers je op je pagina krijgt, hoe meer kliks je uiteindelijk kunt verwachten. En hoe meer teksten je schrijft, hoe meer advertenties je kunt plaatsen, waardoor je dus meer kans hebt op kliks.

Freelance sites

Tegenwoordig heb je vele freelance sites waar je je gratis kunt aanmelden en je diensten kan verkopen. Zo ook teksten schrijven. Enkele voorbeelden van freelance sites zijn freelancer.com, elancer.com en fiverr.com.

Freelancer & Elancer

Freelancer en Elancer zijn ongeveer hetzelfde. Je kunt je gratis aanmelden. Probeer jezelf zo goed mogelijk te verkopen: welke vaardigheden heb je, cursussen/opleidingen, eventueel voorbeelden van je teksten. Heb je bijvoorbeeld een website en heb je die helemaal zelf geschreven? Vul de sitenaam dan in bij de omschrijving over jezelf.

Probeer je zelf te verkopen, meld je aan op projecten, geef een goede omschrijving van je zelf en waarom jij de geschikte kandidaat bent voor dat project. Je kunt heel gemakkelijk selecteren op project en taal. Je hebt ook Nederlandstalige projecten, maar als je ook goed in het Engels kunt schrijven dan heb je meer kans op het binnen halen van een project!

Fiverr

Fiverr.com werkt iets anders. Je verkoop nog steeds een dienst, maar dat mag niet meer dan $5 zijn. Als je een dienst toevoegt probeer dan wel realistisch te zijn. $5 lijkt niet veel maar denk ook aan de tijd die je er aan kwijt bent. Zo kun je makkelijk 500 woorden typen in 15 minuten. Geef een zo duidelijk mogelijke omschrijving. Voorbeeld: Voor $5 schrijf ik een tekst van 500 woorden over onderwerp naar keuze!.

Het is ook een kwestie van je zelf promoten. Daarom is het belangrijk om bij de omschrijving een zo goed mogelijk beeld van jezelf neer te zetten. Geef enkele vaardigheden en noem voorbeelden. Net als bij freelancer en elancer, geef sites op als je die hebt! Deze site is in het Engels, dus een goede beheersing van het Engels is gewenst.

Een stukje advies

Ben je na een aantal keren proberen nog niet gekozen om een tekst te schrijven? Wees niet ontmoedigd. Ga gewoon door. Blijf je inschrijven op projecten bij Freelancer en Elancer en voeg een extra dienst toe bij Fiverr. Probeer ook op andere manieren aan je vaardigheden te werken. Maak een website met alleen content (teksten), dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en het is een mooie manier om te oefenen met het schrijven van teksten.