Vertaalwerk
Online geld verdienen

Vertaalwerk

Wil je graag extra geld verdienen online? Dan is misschien vertaalwerk iets voor jou!
Je hebt niet zo zeer een diploma nodig voor vertaalwerk, maar je moet wel een goede beheersing hebben van het Nederlands en een andere taal.

Freelancer & Elancer

Freelancer.com en Elancer.com zijn beide een plek waar je online werk kunt vinden. Je kunt je gratis aanmelden, geef een omschrijving van jezelf, vul je vaardigheden in en begin met het bieden op projecten. Je kunt veel vertaalwerk vinden op beide sites. Je zult misschien niet met de eerste keer bieden uitgekozen worden, maar blijf doorgaan met bieden! Wees niet ontmoedigd en geef je zelf de tijd. Het belangrijkste is dat je je zelf zo goed mogelijk op de kaart zet en zoveel mogelijk op projecten bied. Als je eenmaal een project binnen hebt gesleept, dan kan het snel gaan.

Clickworker

Op Clickworker vind je niet alleen schrijfwerk maar ook vertaalwerk. Je kunt je gratis aanmelden en aangeven in welke talen je wilt vertalen. Ook bij Clickworker heb je geen diploma’s nodig, maar een goede beheersing van het Nederlands en een andere taal is gewenst. Je kunt je opgeven voor voor vertaalwerk. Je krijgt dan een bericht als er iets beschikbaar is. Krijg je een mail met een vacature, dan kun je daar op reageren. Als je niet wordt uitgekozen wees dan niet getreurd en probeer het gewoon weer opnieuw. Er zijn zoveel mensen die reageren en er is gewoonweg niet genoeg werk voor iedereen.

Fiverr

Bij Fiverr.com kun je je eigen dienst verkopen, het maakt niet uit of je teksten schrijft, ontwerpen maakt of vertaalwerk doet, voor elke gig die je toevoegt vraag je $5. Het lijkt niet veel, maar bedenk dat je waarschijnlijk meerdere gigs kunt afwerken in een uur. Maak het je zelf niet te moeilijk. Geef aan in je gig welke dienst je verkoopt, bijvoorbeeld vertaalwerk van Nederlands naar Engels, of andersom en de hoeveelheid woorden die je vertaald, bijvoorbeeld 500 woorden.